zaterdag, mei 25, 2024

Kindercollege overhandigd kinderkoekboek voor Capelse kinderen

- Advertisement -

Het Capelse Kindercollege is het afgelopen jaar druk bezig geweest met het maken van een kinderkookboek van en voor Capelse kinderen. Tijdens een kookworkshop in KinderLab Middelwatering overhandigde voormalig kinderburgemeester Melodie Dronkers het boek officieel aan wethouder Ans Hartnagel.

Koken en bakken is al heel lang Melodie’s hobby. Door het idee voor een kinderkookboek werd zij vorig jaar gekozen als kinderburgemeester. “Ik wilde een kookboek maken van en voor de kinderen van Capelle. Want met Corona ging het toen een beetje beter en we konden elkaar weer wat meer ontmoeten. Dus dat vier je dan vaak met wat lekkers! Het hele kindercollege heeft meegedacht en veel kinderen hebben recepten opgestuurd.”

Samen koken en eten

Het kookboek ligt vanaf volgende week bij alle KinderLabs, Huizen van de Wijk en de Bibliotheek. Ook krijgen alle Capelse basisscholen ten minste één exemplaar die kinderen kunnen lenen. Het Kindercollege deelt online de lekkerste recepten via hun Instagram en Facebook account. Wethouder Ans Hartnagel is blij met zo’n mooi kookboek: “Eten brengt mensen bij elkaar. Jong en oud, samen koken en gezellig met elkaar aan tafel. Ik vind het geweldig wat dit Kindercollege heeft neergezet. En ik hoop dat het andere kinderen en hun ouders inspireert om samen wat lekkers op tafel te zetten. Dit smaakt naar meer!”

Het Kindercollege

Met het Capelse Kindercollege geeft de gemeente een extra impuls aan de participatie van kinderen in de basisschoolleeftijd. Een paar keer per jaar overleggen zij over alles wat met kinderen in Capelle aan den IJssel te maken heeft, zoals de inrichting van speelplekken of het kindersportaanbod. Ieder schooljaar zitten er weer andere kinderen in het Kindercollege. Voor dit schooljaar is er al een nieuw Kindercollege gekozen dat aan de slag gaat met een eigen idee. Op 26 september wordt dit kersverse Kindercollege officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de Gemeenteraad

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen