donderdag, mei 23, 2024

Ruim dertig liefdestegels gelegd bij Liefdeslaantje

- Advertisement -

Er zijn opnieuw nieuwe tegels gelegd bij het Oude Laantje, dat bekend staat als het Liefdeslaantje. Afgelopen vrijdag werden er zeventien tegels bij gelegd. Ook wethouder Ans Hartnagel was daarbij. Aankomende donderdag worden er nog eens zestien tegels gelegd bij het laantje. 

Inmiddels liggen er tussen het pad van ’s-Gravenweg en Abram van Rijckevorselweg ruim driehonderd tegels met de namen van Capelse liefdeskoppels. Het laantje werd in 2018 volledig vernieuwd. Er werden toen ook de bekende liefdestegels neergelegd. 

“Te midden van alle crises is liefde het aller belangrijkste. Er voor elkaar zijn en voor elkaar zorgen. Het is altijd weer hartverwarmend om te zien hoe Capellenaren hun liefde uitspreken op zo’n tegel. En die prachtige verhalen over hoe mensen elkaar vinden, vervelen nooit”, reageert wethouders Ans Hartnagel.

Eigen tegel

Wie een eigen tegel wil, kan deze bestellen bij de gemeente. “Iedere tegel vertelt een verhaal met een bijzondere herinnering voor stellen, families en vrienden. Jaarlijks wordt het Oude Laantje op Valentijnsdag en in september met de liefdestegels bestraat”, laat de gemeente weten. Capellenaren die 50, 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn krijgen een tegel cadeau van de gemeente. 

Andere Capellenaren kunnen er kopen voor 49,95 euro. Meer weten? Ga dan naar https://wijwillendit.nl/capelle-aan-den-ijssel/project/oude-laantje-in-ere-herstellen. 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen