donderdag, mei 23, 2024

Samen tegen eenzaamheid in de Week van de Verbinding

- Advertisement -

De landelijke Week tegen Eenzaamheid gaat donderdag 29 september van start. Capelle besteedt in deze week volop aandacht aan ontmoeting onder de naam ‘Week van de Verbinding’. Capelse organisaties hebben weer van alles georganiseerd om Capellenaren met elkaar in contact brengen en gevoelens van eenzaamheid tegen te gaan.

Wethouder Marc Wilson roept alle Capellenaren op om deze week aan te grijpen om met elkaar in contact te komen. “Zoek elkaar weer eens op. En nog belangrijker, blijf dit ook doen na deze week. Het is ontzettend belangrijk dat we in Capelle omkijken naar elkaar. Dat we energie stoppen in vriendschappen, onze buren kennen en elkaar een handje helpen. Juist als we de verbinding maken geven wij eenzaamheid minder kans.”

Uitgebreid programma

Van 29 september tot en met 6 oktober is er een uitgebreid programma met activiteiten samengesteld door verschillende Capelse organisaties. Voor jong en oud, van Tiktokdansen tot bingo. Het programma is te vinden op www.watisertedoenincapelle.nl. Op de website www.capelletegeneenzaamheid.nl zijn tips te vinden over het herkennen en tegengaan van eenzaamheid.

Een kaartje sturen

Aafje en Welzijn Capelle hebben speciaal voor de Week van de Verbinding een briefkaart ontworpen. Capellenaren kunnen het kaartje gratis meenemen om aan iemand te sturen. De kaarten zijn niet alleen bedoeld voor bekenden, maar voor eenieder die een hart onder de riem goed kan gebruiken. Deze ongeadresseerde kaarten worden verzameld in een van de speciale brievenbussen en afgeleverd bij Capellenaren met behoefte aan meer sociale contacten. De kaarten en brievenbussen zijn te vinden bij verzorgingshuizen Aafje Roo van Capelle en Rozenburcht, De Zellingen Beemsterhoek en De Vijverhof. Maar ook bij Huis van de Wijk Middelwatering en Oostgaarde en Doppio Espresso in winkelcentrum De Koperwiek.

Capelle tegen Eenzaamheid

Capelle tegen Eenzaamheid is een initiatief van de Capelse Alliantie ‘Samen tegen Eenzaamheid’. Aan de Alliantie ‘Samen tegen Eenzaamheid’ doen ongeveer 30 Capelse organisaties mee. Zij werken op het terrein van jeugd, welzijn, zorg en cultuur. De Alliantie wil eenzaamheid voorkomen en verminderen voor bewoners van Capelle aan den IJssel van alle leeftijden. En ondersteuning bieden bij een gebrek aan zingeving.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen