donderdag, juni 13, 2024

Brandweer oefent in stromende regen verkeersongeval bij sporthal Schenkel

- Advertisement -

De brandweer heeft dinsdagavond op het parkeerterrein voor sporthal Schenkel een verkeersongeluk in scene gezet. De brandweerlieden moesten oefenen hoe slachtoffers uit een gekantelde auto kunnen worden bevrijd, en hoe personen die bekneld zitten uit een auto kunnen worden gehaald.

Ondanks de stromende regen werd de oefening klaargezet. De manschappen gingen vervolgens aan de slag met het bevrijden van de slachtoffers uit de auto’s. Het ongeluk zou zijn gebeurd na een zogenoemde straatrace waarbij personen waren aangereden en in twee auto’s slachtoffers zouden zitten. In totaal ging het om zes slachtoffers.

Na flink wat sleutelwerk aan de voertuigen konden alle slachtoffers worden bevrijd. De oefenleiding zal op een later moment de resultaten bespreken.

Vroeger werd een auto door de brandweer veel vaker opengeknipt. Door gewijzigde protocollen is het steeds vaker mogelijk om slachtoffers zelfstandig of met behulp van een wervelplank uit de auto te krijgen. Je ziet dus steeds minder vaak dat de brandweer het dak van een auto verwijderd na een ongeval.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen