woensdag, mei 29, 2024

Nieuw kindercollege in Capelle

- Advertisement -

Tijdens de raadsvergadering van maandag  26 september beëdigde burgemeester Peter Oskam het nieuwe Capelse kindercollege van zes kinderwethouders en één kinderburgemeester. Taras Galagan kreeg de ambtsketen omgehangen van voormalig kinderburgemeester Melodie Dronkers.

De nieuwe kinderburgemeester bedankte het oude kindercollege in zijn speech en vertelde over de plannen van het kindercollege voor Capelle. Taras Galagan: “Samen met de 6 kinderwethouders willen wij ervoor zorgen dat het voor kinderen in Capelle leuker en veiliger wordt en dat er meer aandacht is voor armoede. We willen dat plekken zoals het Schollebos en zebrapaden beter verlicht worden. Maar we willen ook kijken of er meer speelplekken kunnen komen voor oudere kinderen. Met speeltoestellen die wat uitdagender zijn voor kinderen van onze leeftijd.”

Voor burgemeester Peter Oskam is het jaarlijks een feest om het nieuwe kindercollege te mogen beëdigen. “Leuk om bij het begin van het nieuwe politieke jaar mijn nieuwe ambtgenoot en het kindercollege in de raadszaal te mogen presenteren: “In Capelle nemen we de mening van kinderen serieus. Deze jonge generatie kijkt onbevangen naar de wereld en zit vol goede ideeën. Ik wens Taras en de wethouders succes en plezier en verheug me op de samenwerking.”

Het Capelse kindercollege wordt gevormd door burgemeester Taras Galagan, Jade Deleye (loco kinderburgermeester) en de kinderwethouders Joas Bergwerff, Chrys Isri, Anne Kraak, Henrick Verhoef en Aida Maulen. Yoyo Zhang wordt als oud kinderwethouder nu assistent begeleider van het kindercollege.

De gemeenteraad nam ook afscheid van het oude kindercollege. De meeste kinderwethouders en kinderburgemeester Melodie Dronkers hebben een jaar het Capelse kindercollege gevormd. Burgemeester Oskam dankte namens de gemeenteraad de kinderen voor hun inzet.

vertrekkend kinderburgemeester Melodie Dronkers met de nieuwe kinderburgemeester Taras Galagan © Désirée Verstege
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen