zondag, mei 19, 2024

Barbecue op balkon doet brandweer uitrukken voor flatbrand

- Advertisement -

De brandweer is maandagavond met meerdere wagens uitgerukt voor een melding van een mogelijke woningbrand in de Purmerhoek in Capelle aan den IJssel. Bewoners zagen rook van het balkon komen en dachten dat er sprake was van brand.

Twee tankautospuiten en een hoogwerker kwamen met spoed ter plekke. Brandweerpersoneel rende met onder andere een ram naar boven om indien noodzakelijk een deur te forceren. Gelukkig bleek eenmaal boven dat het om een misverstand ging. Een bewoner van het flat had op zijn balkon de barbecue aangestoken.

Over het algemeen is het verboden om op een balkon een gasbarbecue of een kolenbarbecue aan te steken. Wellicht dat deze bewoner er toch voor koos vanwege de stijgende gasrekening.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen