zondag, mei 19, 2024

‘Rookvrij’-stoeptegels voor alle Capelse speelplaatsen

- Advertisement -

Komende weken worden bij alle 258 speelplaatsen in Capelle een ‘rookvrij’-stoeptegel geplaatst. Deze tegels moeten mensen erop wijzen dat het niet de bedoeling is dat er bij speelplaatsen wordt gerookt. Wethouder Marc Wilson legde vandaag de eerste tegel.

De tegels zijn van het landelijke initiatief ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’, opgericht door de Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds vanuit de samenwerking Gezondheidsfondsen voor Rookvrij. Samen willen zij ervoor zorgen dat mensen rookvrij kunnen opgroeien.

Het leggen van de tegels valt ook samen met de landelijks terugkerende campagne ‘Stoptober’, waarbij mensen de gehele maand oktober proberen te stoppen met roken. Op stoptober.nl is meer informatie te vinden over stoppen met roken en ondersteuning hierbij.

Eerste tegel

De eerste tegel in Capelle werd door wethouder Marc Wilson (Volgsgezondheid) gelegd bij de speelplaats aan de Solislaan. Wethouder volksgezondheid Marc Wilson hoopt dat de tegels zorgen voor bewustwording: “Het is van belang dat kinderen kunnen spelen in een rookvrije omgeving. We moeten hen beschermen voor de schadelijke gevolgen van meeroken. Zo’n tegel herinnert mensen eraan dat roken op een speelplaats invloed heeft op anderen. En zorgt ervoor dat mensen elkaar eerder aanspreken op hun gedrag.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen