zondag, april 21, 2024

Gratis taalcursus voor inwoners die moeite hebben met Nederlandse taal

- Advertisement -

De gemeente biedt in samenwerking met taalschool NLtraining een gratis taalcursus aan voor inwoners die moeite hebben met taal.

In Capelle zijn er ongeveer negenduizend volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Dit kan gaan om lezen en/of schrijven, maar bijvoorbeeld ook rekenen. Ook heeft deze groep inwoners vaak moeite met het gebruiken van een computer of smartphone.

Voor deze groep inwoners stelt de gemeente een taalcursus beschikbaar. Deze is gratis en duurt tien weken. Afhankelijk van de wensen en behoeften wordt de nadruk gelegd op taal en werk, taal en gezondheid, of taal en ontwikkeling.

“Taal speelt belangrijke rol in dagelijks leven”

Wethouder Harriët Westerdijk benadrukt het belang van deze taallessen: “Taal speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven. We zien dat mensen verbergen dat ze moeilijk kunnen lezen en schaamte ervaren. Of pas na levensgebeurtenissen ontdekken dat ze minder vaardig zijn. Bijvoorbeeld wanneer een partner komt te overlijden of bij een echtscheiding. Als iemand een brief van de energiemaatschappij over het vastleggen van een maandbedrag niet goed begrijpt, kan dit leiden tot schulden. Hulp vragen bij laaggeletterdheid is heel moeilijk. Deze gratis taallessen kunnen ervoor zorgen dat mensen vaardigheden leren voordat het voor problemen zorgt.”

Meedoen

Aanmelden voor de taalcursus kan tot 21 oktober. Je kunt online extra informatie vragen of je aanmelden via taalpuntcapelle@bibliotheekaandenijssel.nl. Of je kan terecht bij de Bibliotheek of Huis van de Wijk in Schenkel of Middelwatering.

Elke dinsdag en donderdag kun je ’s middags tussen twee en vier uur terecht bij het Digi-Taalpunt van Bibliotheek Capelle Centrum aan het Stadsplein. Hier kun je ook terecht voor vragen en activiteiten als het Taalcafé of de Leesclub. Ook kun je elke werkdag tussen negen en vijf uur terecht bij het Huis van de Wijk Middelwatering of elke vrijdag tussen tien en twaalf uur ’s ochtends in Huis van de Wijk Schenkel.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen