maandag, december 4, 2023

MIRT on Tour donderdag in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

MIRT-verkenning Oeververbindingen onderzoek de toegankelijkheid van de Rotterdamse regio. De organisatie gaat de regio door om in gesprek te gaan met inwoners en doet donderdag 13 oktober Capelle aan.

De MIRT-verkenning Oeververbindingen regio Rotterdam heeft onderzocht wat er nodig is om knelpunten in het verkeer en het openbaar vervoer in de regio Rotterdam op te lossen, om groei van de regio mogelijk te maken, kansen voor mensen te vergroten en de stedelijke leefkwaliteit te verbeteren.

De onderzoeken zijn zo goed als klaar en de resultaten bekend, aldus het MIRT. Zo is er onderzoek gedaan naar een nieuwe oeververbinding tussen Kralingen/De Esch en Feijenoord/IJsselmonde en waar deze moet komen te liggen. Ook is er onderzoek gedaan naar een nieuw treinstation naast De Kuip, een nieuwe openbaar vervoersverbinding tussen Zuidplein en Kralingse Zoom en het versterken van de bestaande busverbinding tussen Zuidplein en Rotterdam CS.

Met name voor Capelle aan den IJssel zijn de onderzoeken naar de A16 (Van Brienenoordcorridor) en de Algeracorridor (N210) interessant. Alle onderzoeksresultaten worden gegeven en medewerkers staan klaar voor alle vragen die inwoners hebben. Mensen die meer willen weten over de onderzoeken en projecten worden dus zeker gevraagd om langs te komen.

Tijden en locaties

De hele week trekt ‘Mirt on Tour’ door de regio. Donderdag 13 oktober zijn ze in Capelle aan den IJssel op onderstaande locaties en tijdstippen:

 • Bushalte Rivium 1e straat
  10.00 – 11.00
 • Boon’s Dagmarkt Fascinatio
  11.30 – 12.30
 • Winkelcentrum ’s-Gravenland
  13.00 – 14.00
 • Energieloket Capelle a/d IJssel
  14.30 – 16.00
 • P+R metro Capelsebrug
  17.00 – 18.00
 • Energieloket Capelle a/d IJssel
  18.30 – 20.00

Kijk voor meer informatie over ‘Mirt on Tour’ op de website van Oeververbindingen

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen