donderdag, mei 23, 2024

Vervoersverbod in deel van Capelle vanwege vogelgriep in Waddinxveen

- Advertisement -

Er geldt een vervoersverbod voor levende vogels, eieren, strooisel of vogelmest in een deel van Capelle. Op een boerderij in Waddinxveen is namelijk vogelgriep aangetroffen. Daarom geldt er een vervoersverbod van tien kilometer rond die boerderij.

Onder het gebied valt een deel van de Capelse wijken Schollevaar en Oostgaarde. Daar staan nu inmiddels gele borden waarop het verbod is aangegeven. Hoelang het vervoersverbod gaat duren, is niet duidelijk.

Capellenaren hoeven zich in ieder geval geen zorgen te maken. “Vogelgriep bij mensen komt haast niet voor. Mensen die ziek worden van vogelgriep krijgen dezelfde symptomen als bij een gewone wintergriep”, aldus het RIVM.

Kuikens geruimd

De vogelgriep werd afgelopen zondag aangetroffen aangetroffen bij een vleeskuikenbedrijf. Om verdere besmetting te voorkomen worden ongeveer 80.000 kuikens geruimd door de NVWA. Er liggen geen andere bedrijven binnen een zone van één tot drie kilometer.

Binnen tien kilometer van het besmette bedrijf bevindt zich wel een van de grootste kippenslachters van Nederland. Voor dat bedrijf wordt er een uitzondering gemaakt en is er een speciale route die vervoerders kunnen afleggen. 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen