dinsdag, april 16, 2024

Kinderen kunnen Schollebos weer ontdekken met herfstspeurtocht

- Advertisement -

Tot eind november kunnen kunnen de jongste Capellenaren weer spelenderwijs leren over de natuur in het Schollebos met de herfstspeurtocht. Woensdag ging wethouder Marc Wilson (buitenruimte) samen met het gehele Kindercollege de route uitproberen.

Jaarlijks organiseert de gemeente de herfstspeurtocht om de jeugd te motiveren om de natuur in te gaan en de waarde ervan in te zien. De tocht is vooral geschikt voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Dit jaar is de ‘Egelroute’ gemaakt: een route van twee kilometer die dwars door het Schollebos gaat. De route laat de kinderen interessante en leuke plekken ontdekken. En in het speurtochtboekje zijn allerlei weetjes opgenomen.

“Groen is belangrijk voor Capelle”, zo begint wethouder Wilson zijn uitleg. “En het Schollebos is een mooie plek voor kinderen om de natuur een beetje te ontdekken. We willen natuurlijk zorgvuldig omgaan met de natuur die we hebben. Deze speurtocht is een leuke en leerzame manier om kinderen te leren hoe belangrijk dat is.”

Speurtochtboekje

Het speurtochtboekje is nog tot eind november op te halen bij het pannenkoekenhuis in het Schollebos (aan de Bermweg 133). Er zijn leuke feitjes in te lezen en informatie over bijvoorbeeld alle dieren die er leven. Ook is er aandacht voor de ‘regels’ in het Schollebos. Bijvoorbeeld dat afval in de afvalbak thuishoort en dat je natuur, bankjes of vuilnisbakken niet mag beschadigen.

Na afloop van de speurtocht kunnen kinderen tot eind november een certificaat en een leuke verrassing ophalen bij Pannenkoek- Petit Restaurant Schollebos.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen