zaterdag, mei 25, 2024

Capelse vechtschool Kamau Kenpo succesvol op wereldkampioenschap IKKC in Portugal

- Advertisement -

Sporters van de Capelse vechtschool Kamau Kenpo hebben een succesvol wereldkampioenschap achter de rug. Zij wisten in Portugal in totaal zes podiumplaatsen te behalen.

Tijdens het IKKC (International Kenpo Karate Championship) tonen deelnemers hun vaardigheden in strijd voor de prijzen. Dit jaar vond het driedaagse kampioenschap plaats in Lissabon.

Een delegatie sporters van twee Nederlandse Kenpo Karatescholen, reisde af naar de Portugese hoofdstad. In de delegatie zaten sporters van de in Capelle gevestigde vechtschool Kamau Kenpo, onder leiding van de Rotterdamse sensei Ernst Blikslager.

Zes medailles

Vrijdag 21 oktober kon de jeugd laten zien wat ze in huis hadden en stonden Senna Martina en de jonge Vice EK 2018 & 2019 kampioene Kiara Blikslager op het podium. Beiden wisten medailles te veroveren: Senna Martina behaalde brons voor self-defence. Kiara Blikslager ontving de gouden medaille voor Kenpo Karate Forms en een zilveren medaille voor self-defence.

Op zaterdag kregen ook Daniël Martina en tweevoudig Europees Kampioene Priya Saktoe hun medailles omgehangen. Daniël Martina behaalde zilver voor self-defense. Priya Saktoe wist maar liefst twee gouden medailles in de wacht te slepen: voor creative forms en voor light Kenpo continuo sparring.

‘Smaakt naar meer’

Andere onderscheidingen gingen soms nipt aan het Nederlandse team voorbij, wat het enthousiasme om een volgende keer nog beter te presteren alleen maar vergrootte. Het team zegt terug te kijken op een “heel succesvol en leerzaam WK dat vooral naar meer smaakt.”


Over Kenpo Karate
American Kenpo is een modern systeem van zelfverdedigingstechnieken dat in de jaren ’50 op Hawaii werd ontwikkeld door Ed Parker. Onder anderen Chuck Norris, Bruce Lee en Elvis Presley zijn bekende beoefenaars van deze vorm van martial arts, dat gebaseerd is op traditioneel karate.
Dit jaar werd het IKKC (International Kenpo Karate Championship) gehouden in Lissabon, Portugal. Eerdere landen waar het toernooi werd georganiseerd zijn o.a. Spanje, de VS, Griekenland, Nederland, Mexico en Ierland.
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen