dinsdag, april 16, 2024

Twaalf jaar celstraf voor fatale brand in flat Reviusrondeel

- Advertisement -

Diogo B. is veroordeeld tot twaalf jaar celstraf voor het stichten van brand in een flatwoning aan het Reviusrondeel. Bij die brand kwam de bewoonster en tevens vriendin van de verdachte, de 49-jarige Janeth, om het leven.

Op 12 november 2021 breekt brand uit in de slaapkamer van de woning aan het Reviusrondeel. Een felle brand ontstaat, tientallen woningen worden ontruimd en Janeth komt om het leven. Haar 39-jarige vriend wordt een dag later aangehouden op verdenking van brandstichting.

Geen ongeluk

B. verklaart in de rechtbank dat het een ongeluk was en dat hij alles eraan deed om Janeth te redden. De rechtbank gelooft niet dat het een ongeluk was en dat hij het slachtoffer of de andere bewoners te hulp is geschoten.

Diogo zag de brand ontwikkelen en waarschuwde de hulpdiensten vervolgens ook niet. Hierdoor oordeelt de rechtbank dan ook dat hij niet alleen Janeth en de medebewoners, maar ook alle andere flatbewoners in levensgevaar heeft gebracht.

Twaalf jaar celstraf

De rechter vindt daarentegen niet dat de man schuldig is aan doodslag. Hij zou de brand niet hebben gesticht met als doel om Janeth om het leven te brengen, maar heeft de brand wel gesticht en bracht daarmee iedereen in de flat in gevaar.

De rechter gaat mee met de strafeis van het Openbaar Ministerie en legt Diogo B. een celstraf op van twaalf jaar.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen