donderdag, mei 23, 2024

Opgelet! Rivium Boulevard gaat voor twee weken dicht

- Advertisement -

Rivium Boulevard wordt van maandag 21 november tot en met zondag 4 december afgesloten. Met deze proefafsluiting bekijkt de gemeente of er maatregelen nodig zijn om verkeersoverlast in de omgeving te voorkomen.

De komende jaren wordt Rivium omgebouwd tot Rivium District en wordt het bedrijventerrein in fasen een woon-werkgebied met ongeveer 5.000 woningen. Om te voorkomen dat er teveel (vracht)auto’s gebruik maken van Rivium Boulevard krijgt de weg een ‘knip’ en is dan geen doorgaande route meer. De gemeente Capelle onderzoekt de komende weken welke alternatieve routes weggebruikers kiezen.

Door de ‘knip’ rijdt er minder autoverkeer over Rivium Boulevard. Dit is nodig, want de Rivium Boulevard wordt het hart van Rivium District. Vooral fietsers en voetgangers zijn er welkom.

De proefafsluiting vanaf 21 november

Voordat de afsluiting definitief wordt onderzoekt Capelle nu eerst welke wegen het verkeer gebruikt, wanneer de Rivium Boulevard geen doorgaande route is. De proef duurt van 7 november tot en met 4 december (vier weken).

In de eerste twee weken wordt gemeten hoe het verkeer zonder afsluiting rijdt. Hier merken weggebruikers dus niets van. In de twee weken daarna, van 21 november tot en met 4 december, wordt de afsluiting geplaatst. Dan meet de gemeente hoe het verkeer in de omgeving rijdt. Er wordt gekeken naar de hoeveelheid verkeer op onder andere de IJsselmondselaan, Toepad, IJsseldijk en de Abram van Rijckevorselweg.

Tijdens de proef komt de afsluiting van Rivium Boulevard op een andere plek dan de uiteindelijke ‘knip’ in het toekomstige Rivium District.

Het resultaat van de proef

De uitkomsten van het onderzoek helpen de gemeente om de juiste maatregelen te nemen tijdens het bouwen van het Rivium District. Deze acties voorkomen dat er sluiproutes ontstaan of er op een andere manier overlast is van verkeer in de omgeving. Capelle deelt de onderzoeksresultaten ook met inwoners en bedrijven in de omgeving. Zo krijgen zij een beeld van de invloed van de toekomstige afsluiting op hun woon- en werkgebied.

Bewoners, bedrijven en de WOP’s uit de omgeving zijn geïnformeerd onder andere met een informatiebrief. De omleiding is aangegeven met borden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Ik neem aan dat de verkeersregelinstallatie welke op dit moment geplaatst wordt na het plaatsen van de knip weer weg kan ? Dan is er tenslotte geen sprake meer van een doorgaande weg.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen