zondag, april 21, 2024

Gevangenisstraffen voor Capellenaren die aanslag pleegden op Rotterdamse woning

- Advertisement -

De twee Capellenaren Nyini P. (24) en Mike van de L. (23) hebben respectievelijk acht en twee jaar celstraf opgelegd gekregen voor een aanslag op een woning in Rotterdam-Zuid. Dit meldt het AD.

In de vroege ochtend van 11 januari 2021 stopt een gestolen BMW in het Kronenburg in Rotterdam-Zuid. Meerdere mannen stappen uit. Er wordt geprobeerd om een steen door het slaapkamerraam te gooien, gevolg door een handgranaat. Op dat moment slapen er vier kinderen op de bovenverdieping en zijn hun ouders beneden in de woonkamer.

Het beoogde plan lukt niet: de handgranaat ketst terug en komt op de straat tot ontploffing. Hierdoor raakt er gelukkig niemand gewond. De daders vluchtten verder naar Barendrecht om daar over te stappen op een andere (gestolen) vluchtauto, en gaan naar Sliedrecht waar ze worden opgewacht met een nieuwe vluchtauto.

Aanhoudingen

Wat volgde was een uitgebreid onderzoek. Een 36-jarige Rotterdammer werd in eerste instantie aangehouden, maar werd vrij snel vrijgelaten. Verder onderzoek leidde de politie in juni 2021 naar de twee Capellenaren Nyini en Mike. Tot op de dag van vandaag zijn de andere daders niet gevonden.

Nyini P. zou één van de mannen zijn die betrokken waren bij de daadwerkelijke aanslag op de woning. Mike van de L. zou zijn betaald om de daders eerst naar Rotterdam-Zuid te rijden en daarna door te rijden naar Sliedrecht. Daar pikte hij de daders weer op na de gepleegde aanslag.

Gevangenisstraf

Beide mannen stonden recent voor de rechter in deze zaak. Waarom de aanslag werd gepleegd, blijft nog onduidelijk. De rechter acht voldoende bewezen dat beide mannen betrokken waren bij de aanslag.

Nyini heeft voor zijn bijdrage aan de ontploffing acht jaar celstraf opgelegd gekregen. Voor het wegbrengen en later ophalen van de daders heeft Mike twee jaar celstraf gekregen, waarvan dertien maanden voorwaardelijk.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen