dinsdag, april 16, 2024

Capels Compliment voor José Grandia voor bijdrage aan Hospice IJsselOever

- Advertisement -

Mevrouw José Grandia werd op woensdag 16 november verrast met een Capels Compliment. Met deze onderscheiding bedankt de gemeente haar voor haar bijdrage aan Hospice IJsselOever.

José werd met een klein gezelschap uitgenodigd op de koffie bij burgemeester Peter Oskam. Al snel bleek dat het niet alleen om een ‘kop koffie’ ging, maar dat dit enkel een smoes was om haar in het zonnetje te zetten. Burgemeester Oskam verraste mevrouw Grandia met een bronzen beeldje, een boeket bloemen en een oorkonde.

Bijdrage aan Hospice

Mevrouw Grandia zet zich sinds de start van Hospice IJssel Oever bijna dagelijks in voor activiteiten die geld opbrengen voor de ‘Vrienden van het Hospice’. Zij was ook betrokken bij het opzetten en ontwikkelen van het Inloophuis ‘de IJssel’ en kon door haar grote netwerk en tomeloos enthousiasme verbindingen liggen tussen het Inloophuis en andere zorgaanbieders in de regio, en heeft daarnaast ook vele vrijwilligers geworven. Een mooi voorbeeld is de ‘Rouw en Verlies-groep’ die momenteel draait en waar zij aan de basis heeft gestaan.

‘Deze dame is onuitputtelijk’

Peter Oskam: “De naam van José Grandia was al vaker gevallen. Meerdere mensen wilden haar eens in het zonnetje zetten. In 2003 kreeg zij een Koninklijke Onderscheiding voor het vrijwilligerswerk dat ze destijds deed, maar deze dame is onuitputtelijk, ze gaat maar door met haar vrijwilligerswerk en krijgt ook steeds weer nieuwe ideeën en energie. Het Capels Compliment is dan ook meer dan verdiend.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen