dinsdag, april 16, 2024

Tien jaar na planten eerste ‘babyboom’ is Capelse babybos vol

- Advertisement -

Woensdag 16 november werden tijdens de nationale Boomfeestdag de laatste zes boompjes geplant in het Capelse ‘Babybos’. Tien jaar geleden werd de eerste boom geplant en nu is het bos ‘vol’.

Het idee van het Babybos is ontstaan bij de Capelse Ada Lit. Na de geboorte van haar kleinzoon, werd voor haar huis een boom omvergereden. Dit bracht haar op het idee om een Babybos op te zetten, gericht op ouders met een ‘groen hart’ die net een kleintje hebben gekregen.

Het Babybos werd in samenwerking met de gemeente gerealiseerd op een stuk grond in het Schollebos. In totaal staan er nu 43 verschillende bomen.

Michelle de Bruijn woont al 33 jaar in Capelle en heeft één van de laatste boompjes geplant voor haar dochter: “Wij komen al jaren heel graag in het Schollebos voor een wandeling of een bezoekje aan het waterpark. Bij toeval ontdekte ik het babybos. Dus toen ik zwanger was, wilde ik gelijk ook een boom. Zodat onze wandelingen nog specialer worden door met onze dochter Emilia haar boompje te blijven bezoeken.”

Trots op mooi inwoners-initiatief

Wethouder Ans Hartnagel: “We zijn er als gemeente trots op dat we zo’n mooi inwoners-initiatief verder hebben kunnen brengen. Want hoe uniek is het, dat er voor 43 kinderen in Capelle, een ‘eigen’ boom groeit en bloeit? In die tien jaar dat we nu bezig zijn, is er vanuit Capellenaren veel waardering ontstaan. In dat opzicht is het jammer dat de laatste boompjes zijn geplant. Daarom is het extra belangrijk om hier vandaag – tijdens de Nationale Boomfeestdag – nog even goed bij stil te staan.”

De gemeente heeft afgelopen periode onderzocht of het Babybos een ‘doorstart’ kon maken op een andere locatie, maar dit is dusver tevergeefs gebleken: “Helaas is er geen geschikte locatie gevonden waar voldoende ruimte is om voor een langere periode meerdere babybomen te kunnen aanplanten.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen