dinsdag, februari 7, 2023

Aandacht voor kindermishandeling tijdens landelijke actieweek

- Advertisement -

De gemeente heeft deze week samen met partner-organisaties verschillende activiteiten georganiseerd in het kader van de landelijke ‘week tegen kindermishandeling’. Dit jaar was het thema ‘Praat met elkaar’.

Wethouder Aan Hartnagel bezocht de Sjalomschool en las voor uit het boek ‘Grote mensen mogen ook niet slaan’ van Ilona Lammertink. In het boek wordt mishandeling op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht bij kinderen.

Ans Hartnagel: “Die titel alleen al, daar krijg ik het koud van! Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Ieder slachtoffer van kindermishandeling is er een te veel. Ieder kind heeft recht op een veilige omgeving, een veilig thuis. En daarom moeten we erover blijven praten met elkaar en niet onze ogen sluiten.”

Artikel gaat verder onder foto

Graffitikunstwerk

Het kindercollege maakte deze week samen met Graffiti Pro een kunstwerk op de graffitimuur tegenover het gemeentehuis. De graffitikunst moet voorbijgangers stimuleren om te praten over het onderwerp.

Ook de Capelse superheld WIJS kreeg een plekje op de muur. WIJS is een Capels initiatief dat door verschillende organisaties tot uitvoering wordt gebracht. Het helpt kinderen op een laagdrempelige manier hun zorgen te delen of zelf in actie te komen. Op ikbenwijs.nl is meer informatie te vinden over de superheld.

Workshops en trainingen

In de Kinderlabs van Welzijn Capelle waren ook verschillende activiteiten voor kinderen en ouders. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onder andere weerbaarheidstrainingen.

Voor wie de workshops gemist heeft, staat er op 28 november nog een workshop op het programma in Huis van de Wijk Middelwatering (Reigerlaan 66). Leila Prnjavorac gaat dan met kinderen en ouders in gesprek over het belang van gelijkwaardigheid. Ook besteedt zij aandacht aan sociale media en (seksueel) grensoverschrijdend gedrag online. Van 14.30 tot 16.30 uur zijn kinderen van 7 tot en met 12 jaar welkom. Ouders zijn welkom van 19.00 tot 21.00 uur. Aanmelden is niet nodig.

Partners

De gemeente Capelle aan den IJssel werkt in de strijd tegen kindermishandeling samen met lokale partners zoals Welzijn Capelle, Centrum voor Jeugd en Gezin, sportief Capelle maar ook met landelijke organisaties zoals Veilig Thuis en Fier.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen