dinsdag, april 16, 2024

Bandenprikker slaat ondanks aanwezigheid Politie opnieuw toe in ‘s-Gravenland

- Advertisement -

De bandenprikker die sinds afgelopen vrijdagnacht actief is, heeft ook vannacht weer toegeslagen. Van meerdere voertuigen werden banden lek gestoken. De schade loopt in de tienduizenden euro’s voor de eigenaren.

De politie heeft inmiddels meer dan honderd meldingen binnengekregen van lekke banden. Eigenaren die in de ochtend willen vertrekken, stonden voor een onaangename verrassing. In veel auto’s is tegenwoordig geen reservewiel meer aanwezig en de band laten repareren zit er ook niet bij, omdat de banden met een flink mes meermaals zijn gestoken.

Jacht geopend

De politie heeft inmiddels de jacht geopend op de bandenprikker, maar vooralsnog zonder succes. Ondanks de aanwezigheid van meerdere eenheden, werden meerdere banden weer lek gestoken.

Vooralsnog lijkt het om een enkele dader te gaan. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd voor het eerst in de wijk ‘s-Gravenland toegeslagen. Vermoedelijk is dezelfde persoon ook verantwoordelijk voor de lek gestoken banden in de Krimpenerwaard, een nacht eerder. Daar werden ook meer dan vijftig banden in een enkele nacht lekgeprikt.

Bel 112 bij verdachte situaties

Inmiddels is het de vierde nacht op rij dat in ‘s-Gravenland wordt toegeslagen. De Politie roept iedereen op om tijdens verdachte situaties direct 112 te bellen. De Politie is al in de omgeving aan het surveilleren en kan dus snel aanwezig zijn. Het is niet aan te raden de bandenprikker zelf te benaderen, aangezien de man met een mes op zak loopt.


Rectificatie: Eerder stond in het artikel dat het om de derde avond op rij ging, maar het gaat om de vierde avond op rij.
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen