maandag, april 15, 2024

Politie mag twee avonden preventief fouilleren vanwege bandenprikker

- Advertisement -

De Politie is nog steeds op zoek naar de inmiddels beruchte bandenprikker. Burgemeester Peter Oskam heeft daarom vier Capelse wijken aangewezen als veiligheidsrisicogebied vanwege de bandenprikker. Op die manier krijgt de politie toestemming om te kunnen preventief fouilleren. De wijken zijn voor twee avonden aangewezen als veiligheidsrisicogebied. 

De wijken waarin tussen 19.00 en 7.00 uur preventief gefouilleerd mag worden zijn ‘s-Gravenland, Capelle-West, Schenkel en Middelwatering. Daar is de bandenprikker de afgelopen nachten actief geweest. Inmiddels zijn er in Capelle al 98 aangiften gedaan, aldus de gemeente. Afgelopen nacht zijn ook dienstwagens van de politie het doelwit geweest, waardoor deze onbruikbaar waren in het geval van een noodgeval.

Burgemeester Oskam noemt het bestempelen van de wijken als risicogebied een zwaar middel, maar het is volgens hem nu wel nodig. “Deze overlast door het vernielen van eigendommen van Capellenaren en anderen is natuurlijk ontzettend vervelend en kost ook nog eens heel veel geld. De politie heeft een onderzoeksteam opgetuigd en is keihard aan het werk”, aldus de burgemeester.

Bron afbeelding: gemeente Capelle aan den IJssel
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen