dinsdag, februari 7, 2023

Capellenaar (19) aangehouden na babbeltruc

- Advertisement -

In het Brabantse Raamsdonk is een 71-jarige man een jonge Capellenaar en diens handlanger uit Sliedrecht te slim af geweest toen zij hem probeerden op te lichten. Beide mannen zijn ingerekend door de Politie.

Gisteravond ging de telefoon van de Brabander. Hij kreeg een onbekende aan de lijn die zich uitgaf voor bankmedewerker. Die gaf aan uit veiligheidsoverwegingen een koerier langs te sturen om zijn pinpas op te halen.

De man had direct door dat het om oplichters ging, dus waarschuwde direct de Politie. Even later belde de 19-jarige Capellenaar aan om de pinpas op te halen. In plaats van de 71-jarige bewoner werd er opengedaan door een agent. Hoewel hij nog probeerde te ontkomen, kon hij even later worden aangehouden.

Handlanger

De Politie hield hierna nog de omgeving van de woning in de gaten. Toen iets later een auto met gedoofde lichten wegreed, hielden agenten deze staande. In het voertuig werd contant geld en een gestolen bankpas aangetroffen. De bestuurder, een 20-jarige man uit Sliedrecht, is aangehouden. De Politie vermoedt dat dit een handlanger is van de Capellenaar.

Beide mannen zitten nog vast. De Politie zet het onderzoek voort.


Blijf alert

Gelukkig herkende de man de babbeltruc en kon hiermee een hoop ellende worden voorkomen. Vertrouw je een telefoontje niet? Hang dan op en neem zelf contact op met uw eigen bank ter controle.

Alsnog slachtoffer geworden? Neem dan ook direct contact op met uw bank voor het blokkeren van uw pinpas en met de Politie voor het doen van aangifte.

Lees voor meer informatie en tips over telefonische oplichting op de website van de Politie.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen