dinsdag, februari 7, 2023

Felyx stopt vroegtijdig met proef in Capelle aan den IJssel

- Advertisement -

Afgelopen maand trok GO Sharing al de stekker eruit, maar nu blijkt ook Felyx vroegtijdig te stoppen met de proef in Capelle aan den IJssel. De gemeente bevestigt de geruchten aan onze redactie.

De gemeente vindt het jammer dat na Go Sharing ook Felyx stopt met de deelscooters in Capelle aan den IJssel. De aanbieder heeft laten weten voorlopig te willen stoppen. Het besluit van Felyx komt als een verrassing, zo laat een woordvoerder van de gemeente weten.

‘Aantal klachten relatief hoog’

Felyx laat aan onze redactie weten om verschillende redenen te vertrekken: “We zagen dat voertuigen veel langer stil stonden in Capelle dan in andere gemeenten en daardoor meer overlast veroorzaken. Dat willen we voorkomen. Ook het aantal klachten dat bij de gemeente binnenkwam was relatief hoog. Dat in combinatie met het erg snel veranderende beleid heeft ons ertoe bewogen om de proef vanuit ons stop te zetten.”

Verder laat het bedrijf weten dat de eerdere stop van GO Sharing geen rol heeft gespeeld in het besluit. Ook verwacht de aanbieder niet op korte termijn terug te keren, maar zegt tegelijkertijd de pilot te blijven volgen: “We wachten graag de ontwikkelingen binnen de pilot af, om wanneer er ‘uiteindelijk’ beleid komt opnieuw een afweging te maken.”

Check over als enige aanbieder

De pilot in Capelle aan den IJssel begon op 10 oktober en duurt tot de zomer van 2023. Nu zowel Go Sharing als Felyx vroegtijdig een einde maken aan de proef, blijft Check als enige aanbieder over in de gemeente.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen