dinsdag, april 16, 2024

ParkShuttle rijdt weer na drie jaar van afwezigheid

- Advertisement -

Inwoners, werknemers en bezoekers van de woonwijk Fascinatio en het bedrijvenpark Rivium kunnen vanaf vandaag weer gebruikmaken van de ParkShuttle. Mensen kunnen er een maand lang gratis gebruik van maken.

De ParkShuttle rijdt al sinds 1999 in het gebied. Drie jaar geleden werd de vorige generaties ParkShuttles uit gebruik genomen. Door de pandemie en tegenslagen bij de ontwikkeling, bouw en het testen van de nieuwe voertuigen duurde het extra lang voordat de nieuwe voertuigen de weg op konden.

Inmiddels zijn alle testen gedaan en zijn de ParkShuttles goedgekeurd. De zes nieuwe voertuigen van leverancier ZF zijn in een fris rood-wit jasje gestoken, in de huisstijl van Transdev, het moederbedrijf van Connexxion. Vervoersmaatschappij Transdev rijdt de shuttles in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

De zes vernieuwde shuttles maken gebruik van de nieuwste technieken. Zo zijn de software en de hardware volledig vernieuwd. Ook de infrastructuur is aangepast, bijvoorbeeld door de haltes op te hogen.

Kleinste ov-concessie van Nederland

Al sinds 1999 rijdt de ParkShuttle tussen Kralingse Zoom en Rivium. De ParkShuttle is de kleinste ov-concessie van Nederland, maar vervoerde voor corona toch gemiddeld 1.850 reizigers per dag. Dankzij de geplande woningbouw in het gebied en de aansluiting met de waterbus zullen in de toekomst naar verwachting nog meer reizigers deze vervoersoptie gebruiken.

Gratis gebruik tot en met 6 januari

Naast dat de ParkShuttle eindelijk weer rijdt, is er meer goed nieuws: Reizigers kunnen namelijk tot en met vrijdag 6 januari gratis reizen met het vervoersmiddel. Vanaf maandag 9 januari geldt dan het reguliere tarief.

De eerste weken rijdt de ParkShuttle gelijktijdig met de huidige pendelbus. De reizigers, omwonenden en bedrijven worden hierover geïnformeerd.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen