dinsdag, februari 7, 2023

Brandweer houdt realistische oefening in Rivium

- Advertisement -

Oefening baart kunst, zo luidt het gezegde. Oefening is helemaal belangrijk als je levensreddend werk verricht. Daarom hield de Capelse brandweer dinsdagavond een realistische oefening in een bedrijfspand aan de Rivium 4e straat.

Mensen die langsliepen, zullen mogelijk hebben gedacht dat er serieus sprake was van brand. Met machines werd het hele pand gevuld met rook. Hierdoor werd de oefening realistisch en trainden de brandweerlieden op hun werk zonder al te veel zicht.

Als scenario werd getraind op een brand die ontstond tijdens een illegaal feest. Hierbij waren meerdere ‘gewonden’ gevallen. Ook moesten op zoek worden gegaan naar vermiste slachtoffers in het pand. Daarbovenop was er een extra risico, namelijk een fictieve vuurwerkopslag.

De spuitgasten werden gevolgd in hun stappen en keuzes. De oefening wordt uiteraard geëvalueerd en wordt gebruikt als leermoment, altijd voor het geval een soortgelijke situatie echt voorkomt.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen