dinsdag, februari 7, 2023

Bandenprikker blijft 90 dagen langer in voorarrest

- Advertisement -

De 34-jarige Capellenaar die is aangehouden in verband met het leksteken van honderden banden in Capelle en omliggende gemeenten, blijft drie maanden langer in voorarrest. Dit oordeelde de rechtbank vandaag.

Afgelopen maand was Capelle in de ban van de bandenprikker. Acht nachten lang stak iemand honderden banden lek. De Politie zette een klopjacht op en wist de man aan de hand van een tipgeefster uiteindelijk in Krimpen aan den IJssel aan te houden.

Na de aanhouding bekende de 34-jarige Capellenaar schuld en werd zijn voorarrest al met twee weken verlengd. Nu de twee weken voorbij zijn, heeft de rechtbank geoordeeld dat het voorarrest met nog eens negentig dagen wordt verlengd.

De exacte reden voor de verlenging is niet bekend gemaakt. Een rechtbank besluit tot verlenging als er sprake is van een serieuze verdenking dat de verdachte schuldig is, samen met een bepaalde grond. Denk daarbij aan de ernst van de feiten, in het belang van het onderzoek of bijvoorbeeld vluchtgevaar. Als de negentig dagen zijn gepasseerd, moet de strafzaak voor het eerst worden behandeld in de rechtbank.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen