dinsdag, april 16, 2024

Capellenaar vrijgesproken van schietpartij in Rotterdam-Zevenkamp

- Advertisement -

De 19-jarige Capellenaar Xavierno L. is vrijgesproken als verdachte van een schietincident, waarbij een 54-jarige man in diens kruis werd geschoten in een flat aan de Kooikerweg. Dit oordeelde de rechter vandaag.

Op 25 januari van dit jaar kwam het slachtoffer bij de woning van een vriend. Daar zou hij een ontmoeting hebben zijn drugsdealer. Die zou hij nog geld schuldig zijn van eerder gekochte cocaïne.

De ontmoeting escaleerde, waarbij het slachtoffer werd beschoten. De man werd met verwondingen aan zijn kruis en hand naar het ziekenhuis vervoerd. De Capelse verdachte werd twee dagen aangehouden aan de hand van verklaringen van het slachtoffer en de bewoner van de woning.

Onbetrouwbare verklaringen

De rechter oordeelt nu dat de Capellenaar vrijgesproken moet worden. De afgelegde verklaringen worden onbetrouwbaar geacht. Het slachtoffer was namelijk ten tijde van het incident onder invloed. De bewoner verklaarde ook de Capellenaar te herkennen, maar pas op een later moment. Eerder had de man namelijk een ander persoon aangewezen als schutter. Ook zou de gegeven omschrijving niet overeenkomen met het uiterlijk van de Capelse verdachte.

Toch celstraf

Volledig vrijuit ging de Capellenaar overigens niet. Hij kreeg drie maanden celstraf, waarvan één voorwaardelijk, voor drugsbezit en bezit van een gaspistool.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen