dinsdag, april 16, 2024

Verlichting grote kerstboom naast gemeentehuis ontstoken

- Advertisement -

Vanmiddag hebben burgemeester Peter Oskam en kinderburgemeester Taras Galagan met een druk op de knop de verlichting ontstoken van de grote kerstboom.

Inmiddels is het ontsteken van de kerstverlichting een heus evenement geworden. Met een draaiorgel, verse oliebollen, glühwein, een blaasorkest en de Kerstman zat de sfeer er goed in.

Om vijf uur nam burgemeester Peter Oskam het woord. Hij startte door te vertellen dat hij blij is na enkele jaren van corona weer kerst met elkaar te vieren. Namens het college sprak Oskam de kerstwens uit:

“Kerst is het feest van saamhorigheid en solidariteit. Er zijn veel Capellenaren die het financieel moeilijk hebben. Laten we daarom deze kerstperiode naar elkaar omkijken. Misschien kun je iemand uitnodigen voor een gezellige avond of eens voor iemand koken. Misschien kun je een bedrag of wat levensmiddelen uit je voorraadkast missen en kun je dit doneren aan de voedselbank. Daarmee bezorg je iemand anders een warm gevoel. En niet alleen rond kerst. Laten we hier in het nieuwe jaar ook mee doorgaan.”

Kinderburgemeester Taras Galagan wenste iedereen namens het kindercollege een goede kerst en een gelukkig nieuwjaar, en hoopte dat iedereen de lampjes dit jaar kan laten branden. De Capelse stadsperformer Jarred Sewsingh sprak eveneens mooie woorden: “Steek jij zelf ook een lichtje aan? Misschien niet voor jezelf. Voor iemand die het moeilijk heeft. En momenteel geen lichtje kent. Laat hen weten, dat het licht voor iedereen wacht. Want onthou en hou dit goed vast. Het licht komt altijd, zelfs na de donkerste nacht.”

Na de speeches en fijne kerstwensen was het moment aangebroken om de verlichting aan te zetten. Na het aftellen drukten beide Capelse burgemeesters op een grote rode knop, waarna de kerstboom werd verlicht.

Tekst gaat verder onder foto’s

Het was gezellig druk bij de ontsteking van de kerstverlichting. Vanwege de herinrichting van het Stadsplein staat de kerstboom dit jaar bij het energieloket naast het gemeentehuis. De locatie is passend bij de energiezuinige tijden: zo heeft de boom energiezuinige LED-lampjes gekregen en gaan deze enkel aan in de ochtend en avond als het donker is. ’s Nachts en overdag zijn de lampjes uit. De kerstboom blijft staan tot 9 januari.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen