zondag, april 21, 2024

Passanten van station Schollevaar voelen zich niet altijd veilig, gemeente organiseert veiligheidsmarkt

- Advertisement -

Omwonenden en passanten van het treinstation Capelle-Schollevaar voelen zich niet altijd even veilig rondom het stationsgebied in Capelle aan den IJssel, dat blijkt uit onderzoek door Capelle Vandaag.

Een aantal maanden geleden nodigden wij via verschillende socialmediakanalen en onze website Capellenaren uit om een enquête in te vullen over hun ervaring met station Schollevaar. Aan deze enquête hebben 74 Capellenaren deelgenomen. Hieruit blijkt dat omwonenden en passanten zich niet altijd even veilig voelen, het station er gedateerd en vooral heel vies uit vinden zien. Maar vooral de hangjongeren lijken een groot probleem te zijn.

De redactie van Capelle Vandaag nam contact op met onder andere de NS, de gemeente en de politie. De gemeente zegt op de hoogte te zijn van de klachten van bewoners over veiligheid. Wijkwethouder Ans Hartnagel: “Schollevaar is een typische jaren tachtig wijk met hofjes, donkere hoekjes en onderdoorgangen. Dit geeft soms een onveilig gevoel. Door nu en in de toekomst zichtbaar en aanspreekbaar te zijn met de wijkhandhavers, willen we bewoners oproepen om overlast te melden.

Aanhouding van drugsdealer

Vooral het onveilige gevoel van mogelijke drugsdealers zorgden voor veel onveilige gevoelens. Op de dag van het bekend maken van de resultaten was de politie bezig met een grootschalige onopvallende controle. Op 20 oktober werd een drugsdealer aangehouden, hij moest worden getaserd bij zijn aanhouding en in zijn auto werden verschillende soorten drugs voor de handel aangetroffen. Vrijwel direct na de aanhouding van de drugsdealer stopte de overlast, en werd het aantal hangjongeren beduidend minder.

Uitstraling station Schollevaar

Meerdere deelnemers gaven aan dat ze het station er vies en ouderwets uit vonden zien. Ook werd op het perron een bord met vertrektijden gemist. De NS heeft echter laten weten dat er voorlopig geen grootschalige veranderingen worden toegepast op het station. Wel wordt de informatievoorziening waar mogelijk verbeterd, en wordt het station regelmatig schoongemaakt.

Veiligheidsmarkt

Op dinsdag 13 december tussen 13.00 en 17.00 uur zijn bewoners en ondernemers van de wijk Schollevaar welkom op de Veiligheidsmarkt in en achter station Schollevaar. Gemeente, Politie, NS, Burgernet en Brandweer zijn aanwezig om alle vragen over veiligheid in de wijk rondom het station te beantwoorden.

Lees meer: Veiligheidsmarkt op 13 december bij station Schollevaar

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

  1. Er hangt altijd jeugd bij die poortjes, en soms kan je er lastig door in een scootmobiel, dan ben je bang dat je over hun tenen rijd. Geeft vaak een onprettig gevoel.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen