zondag, april 21, 2024

Fietsers gecontroleerd op licht, automobilisten op ijsvrije ramen

- Advertisement -

Dinsdagochtend heeft de Politie een lichtjescontrole uitgevoerd op de Schönberglaan. Ook werden diverse automobilisten met bevroren ruiten op de bon geslingerd.

Nu het buiten weer donker is, voert de Politie vaker controles uit bij fietsers voor het voeren van goede verlichting. In totaal werden vanochtend vijftien fietsers zonder (werkende) verlichting bekeurd. Wel kregen ze voor het vervolg van de weg nieuwe lampjes mee van de agenten.

Tekst gaat verder onder foto
De fietsers mochten hun weg vervolgen met nieuwe lampjes van de Politie

Vanwege het winterse weer werd ook een oogje gehouden op voorbijrijdende automobilisten. Acht daarvan zijn aan de kant gezet, omdat zij hun ramen niet of onvolledig ijsvrij hadden gemaakt, waardoor zij onvoldoende zicht hadden. De boete hierop bedraagt 250 euro en alsnog moesten de bestuurders de ruiten krabben, voordat zij verder mochten.

Pas als de ruiten ijsvrij waren gemaakt, mochten de automobilisten pas verder
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen