maandag, april 15, 2024

Jan van der Arend ontvangt Capels Compliment

- Advertisement -

Jan van der Arend heeft een Capels Compliment ontvangen. Hij ontving deze onderscheiding vorige week uit handen van burgemeester Peter Oskam.

Jan van der Arend is actief als fotograaf in de gemeente. Zo maakt hij sinds 2010 voor Het Kontakt vrijwillig foto’s van jubilarissen. Dit zijn echtparen die 60, 65 of 70 jaar getrouwd zijn en mensen die honderd jaar of ouders zijn geworden.

Daarnaast heeft Van der Arend veel gefotografeerd voor zorginstellingen van Aafje en was hij betrokken bij ’t Roo cabaret voor geluid en muziek. Ook heeft hij zich in het verleden ingezet voor Radio Capelle.

Voor de camera in plaats van achter de camera

Jan van der Arend dacht een afspraak met de burgemeester te hebben en bracht – zoals afgesproken – zijn fotoapparatuur mee. Dit keer stond hij echter niet achter de camera, maar voor de camera.

Burgemeester Peter Oskam reikte hem het Capels Compliment uit, tezamen met een bos bloemen. Aangezien Oskam en Van der Arend met regelmaat samen eropuit trekken om jubilarissen in het zonnetje te zetten, weet de burgemeester goed waarom Jan deze onderscheiding verdiend.

Peter Oskam: “Ik ga met veel plezier op bezoek bij de echtparen die 60, 65 of 70 jaar zijn getrouwd of de mensen die 100 jaar of ouder zijn geworden. Deze mensen zijn ook altijd dankbaar voor de visite. Sinds ik burgemeester ben gaat Jan altijd met me mee om foto’s te maken. We kennen elkaar daardoor steeds beter en bouwen een band op. Zijn foto’s zijn een mooie herinnering voor de familie.”

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen