dinsdag, april 16, 2024

Moordverdachte in zaak Knut ontkent

- Advertisement -

De verdachte van de moord op Knut ontkent hem om het leven te hebben gebracht. Dit laat diens advocaat weten in een reactie aan het AD.

Op 28 mei 2021 gaat er een schrok door de gemeente. In zijn woning aan de Kringdans wordt het toegetakelde lichaam van Knut gevonden. Een vriendin doet de schokkende ontdekking als ze al even niks meer van hem heeft gehoord.

De Politie start een groot onderzoek. Allerlei scenario’s worden onderzocht en er wordt intensief gezocht naar aanknopingspunten die het rechercheteam verder kan helpen. Ook de hulp van het publiek wordt gevraagd, maar ondanks herkenbare camerabeelden, media-aandacht en tipgeld, blijven aanhoudingen uit.

Aanhouding

Op 1 september dit jaar is er eindelijk een doorbraak. In Zwitserland wordt vanwege een ander vergrijp een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Als de Zwitserse Politie een DNA-monster afneemt en deze door een database haalt, is er een match met de zaak van Knut. Na een verzoek tot uitlevering wordt de man, Youness el K., nog geen twee weken later overgebracht naar een Nederlandse cel.

Ontkenning

Vrijdag 9 december diende de zaak voor het eerst in de rechtbank. Advocaat Jaap Stobbe laat in een reactie aan het AD weten dat El K. ontkent Knut te hebben omgebracht. Wel zegt de man in de woning te zijn geweest, maar verder wordt hier geen toelichting over gegeven.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen