dinsdag, april 16, 2024

Man aangehouden na dumpen auto met vuurwapen op Schinkelse Baan

- Advertisement -

De Politie heeft een man aangehouden, nadat hij een in beslag genomen auto probeerde mee te nemen bij een politiebureau. De auto had hij eerder achtergelaten in Capelle aan den IJssel na een achtervolging. 

Eind november zagen agenten de auto op de A15 ter hoogte van Hardinxveld-Giessendam. Nadat een stopteken werd gegeven, ging de bestuurder er op hoge snelheid vandoor. De verlichting werd uitgezet en snelheden tot boven de 220 km/u werden behaald.

De agenten verloren de auto uit het oog. Later die nacht werd het voertuig aangetroffen in de buurt van de A20, op de Schinkelse Baan in Capelle. De bestuurder was weg, maar wel werd in de auto nog een vuurwapen aangetroffen in een verborgen ruimte. De auto en het vuurwapen werden in beslag genomen.

Auto ophalen

Op donderdag 8 december zagen agenten een man rondlopen op het terrein van het bureau. Toen de man werd aangesproken, beweerde hij de auto op te mogen halen. Bij controle bleek de man, een 29-jarige Amsterdammer, eigenaar van de gedumpte auto. Vanwege het onbevoegd begeven op het politieterrein en het hebben van een nog openstaande celstraf van twaalf dagen, kon de man gelijk op het politiebureau blijven.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen