dinsdag, april 16, 2024

Slagboom Nijverheidstraat naar Krimpen aan den IJssel definitief gesloten

- Advertisement -

De slagboom vanaf de Nijverheidstraat naar Krimpen aan den IJssel gaat definitief niet meer open. Uit onderzoek is gebleken dat de afsluiting van de toerit de verkeersdoorstroming op het Algeracorridor aanzienlijk heeft verbeterd.

Naast de verbeterde doorstroming zorgt de afsluiting ook voor minder geluidsoverlast, bijvoorbeeld door optrekkende vrachtwagens die voor het stoplicht moesten stoppen. De gemeente sloot de slagboom in 2021 toen de werkzaamheden in Krimpen aan den IJssel op de Grote Kruising van start gingen.

De afsluiting komt ook voort uit de plannen voor het nieuwe Algeracorridor. Hierin is geen plaats meer voor een toerit vanaf de Nijverheidstraat. Per dag maakten ongeveer vijfhonderd voertuigen gebruik van de toerit. Dat was ongeveer 2% van het totale verkeer wat dagelijks gebruik maakt van de Algerabrug.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen