dinsdag, april 16, 2024

Capellenaar (20) aangehouden na aanslag op woning in Nootdorp

- Advertisement -

Afgelopen nacht vond er in Nootdorp een explosie plaats bij een woning. De politie heeft even later een 20-jarige man uit Capelle aan den IJssel aangehouden als verdachte.

Rond het middaguur staat een groep buurtbewoners nog altijd na te praten voor de woning aan het Burgemeester Schölvinckplein. Vannacht rond kwart over een werd de buurt namelijk opgeschrikt door een harde klap. Er had een ontploffing plaatsgevonden voor een woning.

Ten tijde van de explosie was er niemand in de woning. De burgemeester had de woning namelijk al gesloten na een eerdere ontploffing zo’n honderd meter verderop. Een woning met hetzelfde huisnummer, maar een andere straatnaam.

Ondanks dat de woning op last van de burgemeester was gesloten, vond er nu toch een explosie plaats. Door de klap is er schade ontstaan aan de woning. Ook de bewoners van omliggende woningen moesten tijdelijk hun huis uit. Wat de reden is geweest voor de aanslag is niet bekend.

Aanhouding

Getuigen zagen na de klap een auto wegrijden. Even later werd de auto aangetroffen op de snelweg. Agenten gaven de bestuurder een stopteken. De automobilist, de 20-jarige Capellenaar, stopte en werd aangehouden.

De man wordt op het moment verhoord. De auto is in beslag genomen en wordt onderzocht op onder andere sporen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen