zondag, april 21, 2024

Kanaalweg op de schop voor veilige aansluiting IJsselpark

- Advertisement -

De gemeente Capelle aan den IJssel pakt in de zomer van dit jaar de Kanaalweg tussen de Bermweg en de ‘s-Gravenweg grootscheeps aan. Door de komst van woningen uit de nieuwbouwwijk het IJsselpark moet er een veilige toegangsweg worden gecreëerd. 

Om de toegangsweg te realiseren wordt de Kanaalweg voor een deel opnieuw ingericht. Zo komt er een middeneiland en wordt de bushalte meer naar het midden van de ‘s-Gravenweg verplaatst. Met de komst van een middeneiland kunnen fietsers veilig overstekken en kunnen auto’s op het midden van de weg wachten totdat het veilig is om in te voegen.

De werkzaamheden voor de aanleg van het middeneiland staan gepland tussen 24 juli en 21 augustus. De Kanaalweg is een belangrijke verkeersader in Capelle aan den IJssel, maar zal vanwege de werkzaamheden tijdelijk dicht moeten. Het verkeer zal daarom worden omgeleid. Omwonenden en omliggende bedrijven worden per brief geïnformeerd over de werkzaamheden en het ontwerp.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen