zondag, april 21, 2024

Geef vandaag en morgen je mening over cameratoezicht in Capelle

- Advertisement -

Een onderzoeksbureau peilt vandaag en morgen de mening van Capellenaren over cameratoezicht in de stad. De gemeente wil weten hoe jij je voelt en wat je van cameratoezicht vindt.

Vandaag staan de onderzoekers op het Stadsplein, de Lijstersingel en de Pelikaanweg. Morgen staan ze op het Maria Danneels erf, het Stationsplein en bij Capelsebrug. De onderzoekers vragen inwoners om een korte vragenlijst in te vullen.

Bij het vormen van een nieuw gemeentebestuur stond veiligheid hoog op de agenda. Zo is er afgesproken om cameratoezicht en preventief fouilleren waar nodig in te zetten. Het preventief fouilleren geldt op dit moment rondom het stadscentrum. Capelle streeft er naar om de gemeente zo veilig mogelijk te houden.

 

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

2 REACTIES

  1. Geen probleem met cameratoezicht. Ook op parkeerplaatsen tussen de Arabella en de Norma daar wordt ook gedeald. Zou geen over bodige luxe zijn.

  2. Het is een schijnveiligheid en zorgt er alleen maar voor dat mensen ze gaan ontwijken en verder de wijk intrekken via steegjes en brandgangen. In plaats van camera’s kun je zorgen voor betere verlichting en zorgen dat ‘donkere’ hoekjes etc. verdwijnen. Ook voorlichting en zorgen voor verhoogde weerbaarheid maken verschil. We moeten met z’n alleen weer wat socialer worden ipv asocialer.

    Overigens wel jammer dat het niet mogelijk is de vragenlijst online in te vullen. Gemiste kans wat mij betreft.

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen