dinsdag, april 16, 2024

Beeldend kunstenares Marie-Louise Eijsvoogel ontvangt Gouden K

- Advertisement -

Beeldend kunstenares Marie-Louise Eijsvoogel heeft een Gouden K uitgereikt gekregen. Eijsvoogel ontvangt de eervolle onderscheiding, vanwege haar onmisbare plek in de Capelse cultuursector.

Jaarlijks kent de Stichting Kunstweek maximaal tien Gouden K’s toe. De onderscheiding wordt toegekend aan personen die zich op uitzonderlijke wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de beeldende kunst of beeldend kunstenaars.

“Onmisbaar”

Marie-Louise Eijsvoogel is al jaren bekend bij de gemeente Capelle aan den IJssel dankzij haar gedreven inzet voor cultuur. In 2012 ontving Marie-Louise al de gemeentelijke onderscheiding, het ‘Capels compliment’. Door de “onmisbare plek die zij inneemt in de Capelse cultuursector” besloot de gemeente om de kunstenares voor te dragen voor de Gouden K.

Wethouder Rik van Woudenberg verraste mevrouw Eijsvoogel met de erespeld tijdens een activiteit in Huis van de Wijk Oostgaarde.

“Kunst verbindt, en mevrouw Eijsvoogel weet dit als geen ander in te zetten voor Capelle”, legt Van Woudenberg uit. “In haar activiteiten heeft zij in het bijzonder oog voor kwetsbare groepen en zet zij in op verbinding en het stimuleren van talent en expressie. Dit doet zij met veel betrokkenheid en bevlogenheid. Fantastisch dat ik haar deze erespeld mag overhandigen, want die erkenning heeft zij zeer verdiend.”

Ontelbare activiteiten

Het aantal creatieve activiteiten is te veel om op te noemen. Vanuit De Kunstkring Capelle coördineert Eijsvoogel activiteiten voor onder andere Capelse schoolkinderen in het kader van Brede School Netwerken (BSN) en de Cultuurwijzer. Ook verzorgde ze atelierlessen voor kinderen in samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en was ze betrokken bij de oprichting van de Kunstuitleen Capelle. Hier kunnen nieuwsgierige Capellenaren voor laagdrempelige (huur)prijzen een keuze kunnen maken uit een gevarieerd aanbod van beeldende kunst. Onlangs werd de mozaïekbank ‘Social Sofa’ onthuld. Hiervoor dienden Capelse basisschoolkinderen een ontwerp in waaruit een winnaar is gekozen. Het ontwerp is in mozaïek verwerkt door een groep volwassenen en ouderen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen