maandag, april 15, 2024

EHBO-vereniging geeft AED-demonstratie bij Energieloket

- Advertisement -

Zodra iemand een hartstilstand krijgt, telt elke seconde. De gemeente werkt hard aan het netwerk van beschikbare AED’s, maar het is ook belangrijk om te weten hoe deze apparaten werken. Op donderdag 2 maart geeft EHBO-vereniging Capelle a/d IJssel daarom demonstraties in het centrum.

Tussen 12.00 en 16.00 uur zullen medewerkers van de gemeente en de EHBO-vereniging bij het Energieloket aan het Amnestyplein staan. Mensen kunnen hier terecht voor informatie over reanimatiecursussen en de subsidieregeling voor een AED. Ook wordt gedemonstreerd hoe een AED werkt. Bezoekers krijgen daarnaast een gratis reddingsdeken en pleisterset (zolang de voorraad strekt).

Wethouder Marc Wilson is blij met de aandacht voor de AED’s:¬† “In Capelle hebben we een bijna dekkend netwerk met AED’s. Het is handig om te weten waar een AED in de buurt hangt. Op onze website staan alle locaties. En als we meer AED’s kunnen plaatsen dan is dat fijn: een sterk AED netwerk redt levens!”

Subsidieregeling

Om het AED-netwerk nog verder te versterken is er een subsidieregeling beschikbaar vanuit de gemeente. Meer informatie hierover is te vinden op de subsidiepagina op de website van de gemeente. Er zijn enkele voorwaarden: zo mag er geen andere AED binnen 500 meter hangen en de AED moet altijd bereikbaar zijn.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen