maandag, april 15, 2024

Radio Capelle korte tijd uit de lucht na fout bij renovatiewerkzaamheden: “zendmast in meerdere stukken gezaagd”

- Advertisement -

Sinds woensdagavond is Radio Capelle weer te beluisteren op 105.3 FM. Het radiokanaal van de lokale omroep was enkele dagen uit te lucht, doordat de zendmast per ongeluk was verwijderd bij renovatiewerkzaamheden bij de Schermerhoek.

Als lokale omroep heeft Radio Capelle een zendfrequentie voor de radio. De zendmast hiervoor stond op het dak van de Schermerhoek, zodat deze vanaf hoogte een goed bereik heeft door de gemeente.

Afgelopen maandag bleek echter het signaal plots weg te zijn. Nader onderzoek wees uit dat de mast met antennes van het dak was verwijderd. “Bij het uitvoeren van die werkzaamheden is de zendmast van Radio Capelle per ongeluk meeverwijderd en ligt nu in meerdere stukken gezaagd in een container beneden aan de flat. De uitvoerder van de werkzaamheden was niet op de hoogte dat de mast nog dienst deed”, valt te lezen op de website van de omroep.

Noodopstelling

Inmiddels is Radio Capelle sinds gisteravond weer te beluisteren, nadat er een noodopstelling is gemaakt. “Hierdoor kan het zijn dat de ontvangst van Radio Capelle niet is wat je van ons gewend bent. Ondertussen wordt er gewerkt aan een nieuwe, vaste, installatie”, laat Radio Capelle weten.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen