maandag, april 15, 2024

Capelse bandenprikker zat in psychose en wil zelf vast blijven zitten

- Advertisement -

De 34-jarige Capellenaar die 323 banden van voertuigen heeft lek gestoken, blijft langer vastzitten. Zijn advocaat heeft de rechter niet gevraagd om hem eerder vrij te laten. De Capellenaar heeft geen huis meer en kampt daarnaast met psychische problemen.

De man welke is geboren in Colombia stond donderdag 9 maart voor het eerst voor de rechter. Zijn zaak werd niet inhoudelijk behandeld, dat gebeurt pas op 1 juni van dit jaar. Wel was er mogelijkheid om vrijlating te vragen, dat is dus niet gebeurd. Zijn advocaat vertelt tegen de regionale omroep Rijnmond dat zijn client niet als gevaarlijk wordt gezien, maar wel dringend psychische hulp nodig heeft.

Langdurige Psychose

De man zou zijn actie zijn begonnen in een langdurige psychose. Dat blijkt ook wel uit camerabeelden die door de politie destijds zijn bekeken. Wat opviel is dat hij zich tussen auto’s verschuilde en plat op de grond liggen. Volgens zijn advocaat had de verdachte het idee dat iedereen tegen hem was. Dat zou zijn gekomen nadat hij was gestopt met het roken van wiet.

November

De man begon zijn tocht in november vorig jaar. Eerst stak hij op de dijk langs de Lek tientallen banden van auto’s leek. Daarna verplaatste hij zich naar Capelle aan den IJssel en een stukje in Rotterdam-Prinsenland. De politie startte een ware klopjacht om de verdachte achter de tralies te krijgen.

Agenten fouilleren een passant

De incidenten zorgden voor veel onrust in Capelle aan den IJssel. Burgemeester Peter Oskam besloot dat er preventief fouilleren werd toegestaan. Het werd uiteindelijk een kat-en-muisspel tussen de politie en de Capellenaar. De Capellenaar werd uiteindelijk door een bewoner in Krimpen aan den IJssel op de Algerabrug herkend. De politie wist de Capellenaar op de begraafplaats in Krimpen aan de Lek aan te houden.

Lees ook: Zo maakte de Politie een einde aan de Capelse Bandenprikker

Psychiatrische gevangenis

De man zit inmiddels vast in een psychiatrische gevangenis, dat komt omdat hij in de reguliere gevangenissen regelmatig op de vuist is gegaan met bewakers. Waar hij nu zit wordt medicatie gegeven. De verdachte voelt zich goed in de gevangenis, hij weet zelf dat hij hulp nodig heeft en wil zelf ook niet naar buiten. Zijn advocaat hoopt dat zijn cliënt de zorg krijgt aangeboden die benodigd is.

Schade

In totaal zijn er door de eigenaren van de voertuigen 305 aangiftes bij de politie binnengekomen. De schade ligt tussen de 125 en 250 euro per band. Vooral de banden van grote auto’s zijn een dure kostenpost. De totale schade ligt tussen de 40 en 60 duizend euro. De vraag is of de Capellenaar deze schade allemaal kan betalen. Ten tijde van het incident had de man nog werk, dat heeft hij inmiddels niet meer. Ook heeft hij geen woning meer.

Archieffoto
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen