maandag, april 15, 2024

Energieklussers hebben al bij 1000 Capellenaren energiebesparende maatregelen genomen

- Advertisement -

Afgelopen donderdag kreeg Dide Kornet als 1000ste Capellenaar een Energieklusser op bezoek. De klussers komen langs bij bewoners in wijken met gemiddeld lage inkomens, hoge energiekosten en waarvan bekend is dat de woning slecht is geïsoleerd. De actie hoort bij het Winteroffensief en is bedoeld om de energierekening van Capellenaren omlaag te krijgen. “De klusser heeft heel veel gedaan. Ik heb nu bijvoorbeeld tochtstrips bij de voordeur en een ventilator en folie bij de verwarming”, vertelt Dide.

De Energieklussers bekijken samen met de bewoner hoe er bespaard kan worden. Ze geven tips en monteren meteen energiebesparende spullen, zonder kosten voor de bewoner. Capellenaren die nog een bezoek mogen verwachten, krijgen vanzelf bericht. Wethouder Sjoerd Geissler: “De acties uit het Winteroffensief worden positief ontvangen. Mooi dat veel Capellenaren die in aanmerking komen, gebruik maken van deze energiebesparende maatregelen. Met deze gratis aanpassingen, bespaar je toch op je energienota!”

Honderden euro’s besparen

Dide Kornet is enthousiast over het bezoek van de Energieklusser. “Het is een dure tijd, dus alle beetjes helpen. De klusser kwam eigenlijk als geroepen. Ik voel geen kou meer bij de voordeur. En de klusser heeft de temperatuur van de ketel lager gezet, maar het is door de ventilator en folie nog net zo warm. Ik denk dat dit echt wel gaat schelen in mijn energieverbruik.” Hoeveel Dide zal besparen, is op dit moment nog niet te zeggen. Uit een eerdere actie met energiecoaches bleken Capellenaren gemiddeld € 285,- per jaar te kunnen besparen, als zij de tips opvolgden.

Favorieten: E27 ledlamp en radiatorfolie

Sinds 23 december lopen de klusteams door de wijken. Ze hebben al bij zo’n 2000 huizen aangebeld. Bij ruim de helft van de bewoners konden de klussers aan de slag. Daar plaatsen ze producten als een besparende douchekop, raamfolie en een koelkastthermometer. Het populairst zijn de E27 ledlamp (882 stuks) en de radiatorfolie (890 m2). De klussers zijn binnenkort in Schollevaar, Oostgaarde en Middelwatering te vinden.

Capels Winteroffensief in strijd tegen energiearmoede

De Energieklussers zijn onderdeel van het Capelse Winteroffensief. Dit offensief bestaat verder uit een proef met Energie Kadokaarten voor woningeigenaren, energieadvies voor VvE’s en afspraken met woningcorporaties om sociale huurwoningen te verduurzamen en zo de energierekening van huurders omlaag te krijgen.

Meer informatie over het Capelse Winteroffensief is te vinden via www.capelleaandenijssel.nl en www.duurzaamcapelle.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen