maandag, april 15, 2024

Herontwikkeling woongebied Meeuwensingel stap verder na aankoop Huis van de Wijk

- Advertisement -

Met de aankoop van de Reigerlaan 66 zet gemeente Capelle aan den IJssel een volgende stap in de herontwikkeling van woningbouwgebied de Meeuwensingel. Aan de Reigerlaan 66 zit op dit moment het Huis van de Wijk. De grond wordt gekocht van woningbouwcorporatie Havensteder. Het pand wordt uiteindelijk gesloopt. De grond is onderdeel van de nieuwe locatie van een scholencomplex. Project Meeuwensingel in Capelle aan den IJssel bestaat uit 179 nieuwbouwwoningen, een schoolgebouw voor drie basisscholen en verschillende voorzieningen. Het Huis van de Wijk krijgt er ook een nieuw onderkomen.

De koopovereenkomst voor Reigerlaan 66 is op donderdag 9 maart ondertekend door wethouder Eric Faassen en bestuurder Sander Uiterwaal van Havensteder. Wethouder Faassen benadrukt dat de aankoop een belangrijke stap is in de herontwikkeling van woningbouwgebied de Meeuwensingel. “Door de aankoop van deze grond kunnen we verder met de ontwikkeling van het schoolgebouw voor de basisscholen de Klim-Op, de Horizon en de Montessorischool. Het KinderLab krijgt ook een plekje in dit verzamelgebouw.”

Sociale huurwoningen

De 179 woningen worden door Stevast en Stebru ontwikkeld. Hier zitten ook 25 sociale huurappartementen van Havensteder bij. Bestuurder Sander Uiterwaal van Havensteder: “Er ligt een grote opgave voor het bieden van een thuis aan mensen die wonen moeten combineren met geestelijke of lichamelijke zorg. Wij nemen daarin als woningcorporatie graag ons aandeel en zoeken de samenwerking op met zorgorganisaties. Het is ons plan om de 25 sociale huurwoningen aan de Meeuwensingel aan te bieden aan mensen die een woon-zorgcombinatie nodig hebben. Zo zorgen we dat iedereen een passend thuis krijgt.” De gemeente en Havensteder vinden het belangrijk dat er betaalbare woningen komen in Capelle. Er worden dan ook verschillende soorten woningen gebouwd voor meerdere doelgroepen. Het gebied krijgt met de nieuwe woningen en voorzieningen een flinke kwaliteitsimpuls.

De verwachting is dat het bestemmingsplan voor de herontwikkeling van de Meeuwensingel voor de zomer van dit jaar door de gemeenteraad wordt vastgesteld. In de tweede helft van 2024 wordt waarschijnlijk gestart met de eerste bouwwerkzaamheden. Behalve woningen en een verzamelgebouw voor de scholen krijgt de Meeuwensingel ook een groen park en een speelgebied voor de wijk.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen