dinsdag, april 16, 2024

Slachtoffer schietpartij Maria Danneels Erf nog in ziekenhuis, kinderen elders opgevangen

- Advertisement -

Het slachtoffer van de schietpartij op het Maria Danneels Erf in Schollevaar ligt nog steeds in het ziekenhuis. De kinderen van het gezin worden inmiddels ergens anders opgevangen. Het is niet bekend bij wie ze zijn ondergebracht.

Op zondagmorgen rond 05.00 uur werd de politie gealarmeerd voor een schietpartij. Eenmaal aangekomen troffen ze op straat een zwaargewonde man aan. Hij bleek behoorlijk gewond te zijn geraakt en werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht.

Getrokken wapens

Agenten gingen vervolgens naar de woning, daar bleek dat de schutter – een vrouw – nog in de woning aanwezig was. Met getrokken wapens werd zij door agenten naar buiten gepraat. Daar is ze aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Zij zit momenteel nog vast.

Omdat niet bekend was of er nog meer personen met kwade bedoelingen in het huis aanwezig waren, werd het Team Parate Eenheid ingezet. Zij gingen de woning binnen en haalden vier jonge meiden uit het huis. Het bleken de twee kinderen van het gezin en twee logés te zijn.

Buurt geschrokken

De buurt reageerde op zondagochtend geschrokken. Veel buren zeggen het niet te hebben zien aankomen. Een enkeling verklaarde tegen onze redactie dat “het wachten was tot er wat zou gebeuren”. Deze gaven aan dat ze wel eens in de late uren mannen met zwarte sporttassen naar buiten hebben zien komen. Andere buren trekken dit verhaal in twijfel, zij kenden hun buren als aardige en attente buren. Tegen RTV Rijnmond vertelden zij dat ze altijd behulpzaam waren en als je buiten zat, werd er zelfs een biertje met elkaar gedronken.

Burgemeester Peter Oskam vindt het afschuwelijk wat er is gebeurd: “Gelukkig zijn de kinderen niet gewond geraakt. De gemeente wacht het onderzoek van de politie af, om te kijken wat zich precies in de woning heeft afgespeeld”, zegt een woordvoerder van de gemeente tegen onze redactie.


Lees ook:

[VIDEO] Man (46) gewond na schietincident op Maria Danneelserf

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen