zondag, april 21, 2024

Capels Compliment voor Joke van Leeuwen

- Advertisement -

Vrijdagmiddag werd Joke van Leeuwen verrast met een Capels Compliment. Joke ontvangt de gemeentelijke onderscheiding voor haar vrijwillige inzet voor de Zonnebloem (afdeling Capelle-Schollevaar) en haar bijdrage aan ‘Goud voor Oud’-bijeenkomsten van Sonrisa Rijnmond.

Goud voor Oud bestaat inmiddels al zo’n vijf jaar. Op de vrijdagmiddag kunnen Capelse senioren elkaar ontmoeten. Joke van Leeuwen weet exact welke mensen hier een leuke middag kunnen hebben en nodigt hen hier voor uit.

“Omdat ik me al ruim 30 jaar voor de Zonnebloem inzet, heb ik een groot netwerk opgebouwd”, legt Joke uit. “De eerste keer ging ik mee toen er ‘rolstoelduwers’ nodig waren voor een uitje naar Diergaarde Blijdorp. Mijn eigen moeder was toen deelnemer. Daarna ben ik er eigenlijk tijdens een etentje ingeluisd. Sindsdien zet ik me met veel plezier en vol overgave in voor deze mooie organisatie.”

Wethouder Marc Wilson verraste Joke met het Capelse Compliment en onderstreept het belang van haar werk: “Het is zó belangrijk dat een aantal ouderen uit een sociaal isolement wordt gehaald. Daarom vind ik de bijeenkomsten van Goud voor Oud zo waardevol. Even samen koffiedrinken, luisteren naar een presentatie en gezellige muziek. Dansen kan natuurlijk ook, maar bovenal elkaar ontmoeten.”

Daarop vult hij aan: “We kunnen niet zonder vrijwilligers en soms mogen we best wel eens dankjewel tegen iemand zeggen. Dit Capels compliment is dus meer dan verdiend!” De wethouder mocht Joke van Leeuwen een mooi bronzen beeldje, een boeket bloemen en een oorkonde overhandigen.


Vrijwilligerswerk

Meer informatie over vrijwilligerswerk in Capelle is te vinden op de website van CapelleDoet.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen