maandag, april 15, 2024

Dienstregeling Waterbushalte in Rivium start op 3 april

- Advertisement -

Op maandag 3 april wordt de nieuwe waterbushalte aan de Schaardijk in gebruik genomen. In de toekomst zal op deze plek ook de Watertaxi kunnen aanmeren.

In april 2020 werden de plannen voor de waterbushalte definitief. Hoewel uitloop bij de voorbereidende werkzaamheden voor vertraging zorgde, is afgelopen winter hard gebouwd aan het ponton waar de Waterbus kan aanmeren.

De halte ligt aan de Schaardijk in wijk Rivium, ter hoogte van het Zalmhuis. Met de komst kan in Capelle aan den IJssel worden opgestapt op het traject tussen Dordrecht en Rotterdam. Ook de fiets mag gratis mee op het vaartuig.

Alternatief vervoer

“De Waterbus kan een efficiënt alternatief zijn voor de auto en daarmee extra drukte of files op de weg voorkomen. Vooral fietsers kunnen van de Waterbus gebruik maken omdat de fiets of e-bike gratis kan mee reizen richting Rotterdam, Dordrecht of Kinderdijk”, aldus Rik van Woudenberg, wethouder Verkeer en Mobiliteit van Capelle aan den IJssel.

“We hebben hoge verwachtingen van de nieuwe halte Rivium”, vertelt Gerbrand Schutten, directeur van de Waterbus/Auqualiner. “Reizigers vanuit de regio Drechtsteden kunnen met de Waterbus gemakkelijk naar het oostelijk deel van Rotterdam reizen. Voor recreatieve passagiers een mooie kans om naar het centrum van Rotterdam of Kinderdijk te varen. In de toekomst zien we ook mogelijkheden om vanaf Rivium De Kuip te bereiken. Ook daar hebben we een halte. Hierdoor creëren we een aantrekkelijk en schoon vervoersalternatief. Samen verbeteren we daarmee de duurzame bereikbaarheid van de regio.”


Over de Waterbus

De Waterbus is een veerdienst voor voetgangers en fietsers in de regio Rotterdam en Dordrecht. In de zomer is er een directe verbinding naar Kinderdijk. Een fiets mag gratis mee. Betalen kan met een OV-chipkaart, een vooraf gekocht e-ticket of er kan een kaartje aan boord worden gekocht. De dienstregeling van de Waterbus houdt rekening met kantoortijden en vaart in de spitsuren vaker. Meer informatie over de Waterbus en de dienstregeling staat op www.waterbus.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen