zondag, mei 19, 2024

Leer oplichters herkennen tijdens workshop in bibliotheek

- Advertisement -

Het komt steeds vaker in het nieuws: iemand is slachtoffer geworden van een oplichter met nare consequenties tot gevolg. Oplichting kan online, maar ze kunnen ook plots voor de deur staan. Op donderdag 30 maart is er een workshop in de bibliotheek waarin je leert om oplichters te herkennen.

Doordat iedereen en alles tegenwoordig digitaal is, zijn criminelen ook online actief. Met nep-mailtjes, nep-websites of via WhatsApp kan je geconfronteerd worden met berichten waarin wordt gevraagd naar persoons- of bankgegevens.

Ook ‘in het echt’ kunnen oplichters je benaderen. Denk bijvoorbeeld aan de babbeltrucs. Als iemand aanbelt en zich voordoet als een medewerker van een bedrijf en met een smoesje binnen proberen te komen.

Oplichters herkennen

Iedereen kan slachtoffer worden van oplichters en het heeft vervelende consequenties. Des te belangrijker om in te zetten op preventie. In het kader van ‘Week van het Geld’ wordt in Bibliotheek aan den IJssel (Stadsplein 39) een workshop georganiseerd, waarin deelnemers leren oplichters te herkennen en wat je kan doen.

Je krijgt verschillende situaties voorgeschoteld met uitleg van experts. Je kunt situaties oefenen met acteurs, zodat je beter voorbereid bent als dit je overkomt. Tijdens en na de workshop is er gelegenheid tot het stellen van vragen aan experts van de gemeente. Ook zijn er mensen van Budgetmaatjes Capelle die vragen kunnen beantwoorden en uitleggen waarmee ze kunnen helpen.

Aanmelden

De workshop Herken de (digitale) oplichter vindt plaats op donderdag 30 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Toegang is gratis, maar aanmelden is verplicht. Aanmelden kan via de website van Bibliotheek aan den IJssel.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen