maandag, april 15, 2024

Bezoek dit weekend de Kunst- en Atelierroute

- Advertisement -

Zaterdag 1 en zondag 2 april kunnen kunstliefhebbers langs de werken van 21 beeldend kunstenaars tijdens de Kunst- en Atelierroute. Zaterdagochtend opende wethouder Rik van Woudenberg de overzichtstentoonstelling in het Van Cappellenhuis.

Tijdens de opening besloot wethouder Van Woudenberg om een experiment uit te voeren. De openingstoespraak liet hij genereren door Chat GPT, een programma dat kunstmatig teksten, kunstwerken, afbeeldingen of wat dan ook kan genereren. Ook in de kunstwereld maakt het programma z’n opmars.

Met het stellen van een enkele vraag: “Schrijf een openingstoespraak voor de Kunst- en Atelierroute in Capelle”, kwam een uitgebreide toespraak tot stand. Hoewel het programma inmiddels al enige bekendheid had, blijft de accuraatheid verbazen.

Na de toespraak mocht de wethouder de openingshandeling vervullen door het logo van het evenement na te maken, waarna de tentoonstelling(en) officieel geopend waren.

Artikel gaat verder onder foto
Als openingshandeling maakte wethouder Van Woudenberg het logo na
Kunst- en Atelierroute

Tijdens het evenement stellen 21 beeldend kunstenaars van Kunstkring Capelle hun werken tentoon. Dit gaat van fotografie tot glaswerken en van schilderijen tot beelden. Kortom: voor ieder wat wils.

Er is in het Van Cappellenhuis een overzichtstentoonstelling, maar ook zijn er door de gemeente heen verschillende locaties waar werken zijn te bewonderen. Ook zijn de werken te koop.

Het evenement is op 1 en 2 april van 12.00 tot 17.00 uur. Ga voor meer informatie en alle te bezoeken locaties naar kunstkringcapelle.nl.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen