zondag, april 21, 2024

Gemeente werkt aan plannen voor nieuwe sporthal Schenkel

- Advertisement -

De gemeente heeft het voornemen geuit om sporthal Schenkel te slopen en te vervangen met nieuwbouw. Zo wordt een kwaliteitsimpuls gegeven aan een verouderde locatie die van grote waarde is voor de Capellenaren.

Sporthal Schenkel is volgend jaar veertig jaar oud en nadert het einde van haar “technische levensduur”, zo laat de gemeente weten. Dit was aanleiding om na te gaan denken over de toekomst van het gebouw de sportfaciliteiten die de locatie biedt.

Sloop en nieuwbouw

De sporthal is van grote waarde voor de inwoners, zo erkent de gemeente. Behoud van een sportbestemming is dan ook de logische keuze. Van de verschillende opties die zijn onderzocht, gaat de gemeente verder met plannen om de sporthal te slopen en te vervangen met nieuwbouw. Een locatie wat naast sportdoeleinden ook breder ingezet kan worden.

“Een sporthal aangevuld met zowel ruimten met maatschappelijk oogmerk en ruimten met een meer commercieel doeleinde ‘Sport en ontmoeting, met commercieel’, verdient daarbij de voorkeur. Dit biedt de meeste mogelijkheid tot een kwaliteitsimpuls, voor de hal en de directe omgeving, waarmee het huidige activiteitenaanbod beter wordt”, wordt door de gemeente gegeven als toelichting.

Verdere uitwerking

Het college heeft inmiddels groen licht gegeven voor de verdere ontwikkeling van de plannen. Sportief Capelle en direct belanghebbenden worden betrokken bij de verdere uitwerking, zo laat de gemeente weten. In 2024 wordt meer duidelijk over de definitieve kosten en uitwerking.

De gemeente verwacht dat de nieuwe sporthal in 2026-2027 opgeleverd kan worden.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen