dinsdag, april 16, 2024

Wijkhub Schollevaar feestelijk geopend

- Advertisement -

Op woensdag 5 april heeft woningcorporatie Havensteder de nieuwe Wijkhub Schollevaar geopend. Het is een plek voor bewoners om samen te komen, maar ook om in contact te komen met diverse organisaties.

Het is een ruimte aan de Parsifal met een tafeltje met veel foldertjes. Het lijkt niet veel, maar zal een belangrijke rol spelen voor wijkbewoners. Het is een centrale plek in de wijk om samen te komen en ideeën voor de buurt uit te wisselen.

Elke woensdagmiddag zal de wijkbeheerder van woningcorporatie Havensteder van twee tot drie uur een spreekuur houden. Bewoners kunnen in contact worden gebracht met verschillende (hulp)organisaties. Er wordt namelijk samengewerkt met onder andere de wijkagent en -handhaver, de buurtcoach of huurdersraad. Ook kan er hulp worden geboden bij tal van zaken, zoals met formulieren of zaken die digitaal afgehandeld moeten worden.

Laagdrempelig en dichtbij

“Wat we merken is dat veel van onze huurders toch tegen dat soort zaken aanlopen”, vertelt Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter van Havensteder. “Veel loketten zijn dichtgegaan in de afgelopen jaren en op deze manier brengen we het heel laagdrempelig dichtbij in de buurt. Er is een mooie samenwerking tussen de gemeente, Welzijn Capelle, Politie en Havensteder. En ja, het hoort heel erg bij ons thuis in de wijk. We zijn een grote organisatie. Soms voelt dat een beetje afstandelijk, maar op deze manier zijn we ook op kleine schaal aanwezig.”

Aloude waarden in de wijk

Ook wethouder Harriët Westerdijk is blij met de komst van de Wijkhub: “Wat belangrijk is dat deze Wijkhub juist die aloude waarden brengt in de wijk: het buurthuis waar iedereen welkom is met vragen en suggesties. Waar je mag halen én brengen. Waar je laagdrempelig binnen kunt stappen voor een kop koffie, maar waar je ook de weg naar hulp mag vragen als je voor een lastigere uitdaging staat.”

Westerdijk is dan ook tevreden met de samenwerkende organisaties: “Maak daar gebruik van. Én van alle gezelligheid die deze Wijkhub gaat brengen in Schollevaar!”

Feestelijke opening

Er werd deze middag verder uitgepakt met leuke activiteiten voor de kinderen, georganiseerd door Welzijn Capelle en Sportief Capelle. En aan lekkere hapjes en drankjes ontbrak het ook aan niets. Wethouder Westerdijk en bestuursvoorzitter Van den Berk openden de Wijkhub, waarna mensen binnen een kijkje konden nemen.

- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen