dinsdag, april 16, 2024

Lijdensweg Jezus gezamenlijk herdacht tijdens CaPassion

- Advertisement -

Een honderdtal mensen liepen zaterdag mee met CaPassion met afsluitend een korte viering op het Stadsplein. Het is inmiddels de tweede keer dat dit evenement wordt georganiseerd.

Het Capelse evenement staat in lijn met het evenement ‘The Passion’, dat het verhaal vertelt over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. CaPassion is een initiatief vanuit verschillende kerken uit de gemeente en iedereen is welkom.

In Capelle aan den IJssel werd gestart vanaf drie vertrekpunten: de Ontmoetingskerk, de Molukse Bethelkerk en de Puccinipassage. De drie groepen wandelden elk met een kruis naar het Stadsplein, waar de drie kruisen werden samengevoegd tot één kruis. Op het stadsplein werd daarna een korte viering gehouden die al vooruit loopt op het Paasfeest. Er werd gezamenlijk gebeden, gezongen en voorgedragen uit de Bijbel.

Artikel gaat verder onder foto
Er werd onder andere gestart bij de Molukse Bethelkerk
Verbinding

De organisatie is blij met de opkomst. Deelnemers zeggen vooral vanwege de verbinding mee te doen. “Ik kwam er pas laat achter, maar wilde graag meelopen”, legt één van hen uit. “In Capelle zijn er veel verschillende (geloofs)groepen. Het is mooi om die verbinding tussen alle Capellenaren hier te zien.”

Na afloop van het evenement konden mensen nog een eigen gebed of bericht achterlaten bij het kruis. Ook konden de mensen een drankje en stukje brownie halen bij het naastgelegen Brownies & downieS om nog na te praten.

De drie kruisen kwamen samen op het Stadsplein, waar ze werden samengevoegd tot één kruis
- Advertisement -

Lees verder over dit onderwerp

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

- Advertisement -

Meest gelezen